NL

Oorlog arrangement II

Arrangement 2 nachten

Aankomst en verwelkoming met een glaasje cava

 

Avonddiner   Oorlogsmenu

Aperitief : Keuze uit Picon, Pineau de Charentes, Porto

Voorgerecht : Hoofdvlees, potjesvlees, paté of mix van de 3

Hoofdgerecht : Varkenswangetjes met St. Bernardus Prior, karnemelkpuree en groentjes

Dessert : Rijstpapje op grootmoeders wijze

Dranken aan tafel niet inbegrepen

 

1e overnachting en ontbijt in de morgen

Fronttour (dagtocht) 09u00-17u30

Vertrek aan het hotel voor een trip naar Nieuwpoort.  Onderweg verteld onze deskundige gids jullie alvast het begin van de Eerste Wereldoorlog.  De aanzet van deze en de allereeste problemen in België.  Beginnend in Nieuwpoort met het Albert I - monument en het sluizencomplex, wordt het verhaal verteld in chronologische volgorde.  We bezoeken o.a. ook de Frontzate (gereconstrueerde versterkingen van het Belgisch front), de Belgische militaire begraafplaats te Keiem en de Dodengang te Diksmuide.  We staan stil bij zowel de slag aan de IJzer als de wacht aan de IJzer, we horen ook in welke ellendige omstandigheden de soldaten moesten vechten op de oevers van deze rivier.

Rond de middag verlaten we het IJzerfront en rijden richting Ieper.  Onderweg stoppen we in Woumen om er te lunchen.  Deze lunch bestaat uit een dagmenu (soep, hoofgerecht, dessert) alsook is 1 drankje twv 2.50€ inbegrepen.

Na het middagmaal rijden we naar Ieper.  Hier hebben we vooral aandacht voor het verhaal van de Britse soldaat in de Westhoek.  Onze eerste halte is Essex Farm Cementery, ook gekend als de John McCray-site.  Onze gids bespreekt alle slagen van Ieper, de eerste gasaanval ooit en de bloedige slag om Passendale.  Yorkshire Trench & Dug Out, Studentenfriedhof Langemark, Tyne Cot Cemetery en Hill 602 zijn een paar van de andere indrukwekkende plaatsen die we bezoeken.

Tijdens beide tochten laten we af en toe soldaten aan het woord. Aan de hand van dagboekfragmenten en brieven naar het thuisfront krijgen we een goed inzicht in deze soldaten hun leefwereld en emoties.

Vrije avond met mogelijkheid om bij ons te dineren op basis van Half Pension (+20€ per persoon) ( soep, hoofgerecht, dessert dranken niet inbegrepen) of u kunt à la carte kiezen.

 

2e overnachting en ontbijt in de morgen

Dit arrangement is enkel mogelijk op aanvraag en dit vanaf 4 personen

prijs per persoon 220€

(toeslag voor single kamer voor 2 nachten 30€)

Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge Hotel Hinterland Izenberge

contact

Beauvoordestraat 9
B-8691 Izenberge-Alveringem
T +32 (0) 58 / 31 60 51
info@hotelhinterland.be
webdesign by Stardekk ×

reservaties

Gelieve de data van uw verblijf te selecteren om de beschikbaarheid te controleren

Bekijk de kalender
Aankomst
Vertrek
Secure booking button by Cubilis
Hotel Hinterland Izenberge
LOADING...
volgende foto bekijken volgende foto bekijken