NL

Sauna

Wij zijn een privésauna van 2 tot 4 personen.  Ons saunacomplex omvat een klassieke sauna, infraroodcabine, stoomcabine of hamman en een octobad.

Er is binnen een relaxruimte met open haard als een buiten relaxruimte voorzien en wij kunnen u tevens plezieren met allerlei arrangementen en formules.

Ons saunacomplex kan per arrangement afgehuurd worden en dit is telkens volgens beschikbaarheid en op reservatie.

Sauna arrangementen

Per 2 personen

2u                      65€

3e persoon

2u                      20€

4e persoon

2u                     15€

Kinderen tussen 6 en 12

2u                     10€

Per half uur extra

15€

 

Ontbijtarrangement (volledig ontbijtbuffet)

2u30               100€

Crémant ontbijtarrangement (volledig ontbijtbuffet met fles crémant)

2u30               125€

Romantisch arrangement Crémant (warme en koude hapjes en fles crémant)

2u                   120€

Romantisch arrangement wijn (warme en koude hapjes + fles wijn)

2u30               120€

Luxe romantisch Crémant (warme en koude hapjes + fles crémant)

3u30               150€

Luxe romantisch wijn (warme en koude hapjes + fles wijn)

3u30               135€

Verwenmiddag of – avond (keuze uit gerookte zalmschotel, parmaham met meloen of kaasschotel met klein flesje wijn per persoon)

2u30               120€

Lunch- of dinerarrangement (2u sauna + maaltijd in restaurant : aperitief + soep + hoofdgerecht + koffie (drank aan tafel niet inbegrepen))

2u                   100€

 

Kleedruimte

Met uw kleren nog aan komt u eerst terecht in de kleedruimtes.

Met uw kleding legt u alles wat achter u ligt gelijktijdig af: de dagelijkse sleur, het slechte weer en natuurlijk uw schoenen.

Vergeet ook niet al uw juwelen achter te laten in de kleedruimte. De kleedruimte is gesloten dus hoeft u geen schrik te hebben dat er iets zou kunnen verdwijnen.

 

Aansluitend gaat u gekleed in een badjas naar de ruimtes voor de diverse baden en sauna’s.

 

Kijk bij het verlaten van deze ruimte (bij het naar huis gaan) na of u zeker niets vergeten bent.

Douches en voetbad

De douches staan ter uw beschikking alsook doucheschuim en shampoo. Op die manier reinigt u niet alleen uw lichaam, u spoelt ook stress en ergernissen weg, alsook de sporen van het dagelijkse leven, zoals zweet en andere uitwasemingen.

Wie zich grondig reinigt voor het saunabaden, zweet ook beter!

Vergeet niet u heel goed af te drogen voor u in de sauna gaat na het nemen van een douche. Elke waterdruppel verlengt het proces naar zweten.

Na het nemen van een sauna is het van belang om af te koelen en dit kan hier onder de verfrissende douche en kantelemmer. Het is ook de meest efficiënte manier om de lichaamstemperatuur snel weer te normaliseren.

Het voetbad zorgt ervoor dat u na het afkoelen uw voeten kunt baden. Dit is heel goed voor de bloedsomloop.

Het is ook heel belangrijk om een warm voetbad te nemen voor het gebruik van de sauna zodat u lichaam op temperatuur is.

Stoomcabine

Het verschil met een gewone sauna en een stoomcabine is dat een stoombad bij veel lagere temperaturen een veel hogere luchtvochtigheid geeft.

Als u het stoombad binnengaat, wordt u al meteen door een dichte mist omhuld. Die in straaltjes langs de cabine naar beneden stroomt. U kunt er zeker van zijn dat dit geen zweet is. Het is veeleer de pure waterdamp, die op het huidoppervlak condenseert en waarbij warmte vrijkomt.

Het is aan te raden eerst een stoombad te nemen en pas na de afkoeling de sauna in te gaan. Denk eraan: vergeet niet tussen het stoombad en de sauna te zorgen voor voldoende afkoeling en het inlassen van kleine pauzes.

Mensen met een droge huid ervaren een stoombad als zeer aangenaam.

Infraroodcabine

De zweetcabine wordt verwarmd door infrarood stralers. Van een rondom - zweetgenot zoals in de klassieke sauna is bij dit type sauna echter geen sprake, omdat niet alle lichaamsdelen gelijkmatig worden verwarmd.

Hier spreekt men van het opwekken van een behaaglijke sfeer. Dit gevoel van behaaglijkheid ontstaat wanneer de temperatuur van het menselijk lichaam en de temperatuur van zijn omgeving zich in evenwicht bevinden. Hierbij is de door het lichaam opgenomen warmte in evenwicht met de geproduceerde en afgegeven warmte.

In de infrarode sauna dringt de warmte diep in je huid (tot 7mm), zodat je spieren en gewrichten volledig opwarmen.

De infrarood cabine kan gebruikt worden tussen de gewone saunasessies door maar is ook aan te raden om als laatste te gebruiken.

Wanneer je je ondergoed en/of T-shirt hebt aangetrokken om de saunaruimte te verlaten ga dan nog eens in de infrarood binnen. Hierbij word je kledij ook opgewarmd en heb je zo het gevoel een beetje warmte en sauna mee naar te nemen huis.

Klassieke sauna

Het belangrijkste onderdeel van elk saunacomplex is de houten saunacabine – de zweetkast.

De saunabanken zijn boven elkaar gerangschikt, in overeenstemming met de verschillende warmtezones. De saunakachel met de hete stenen verspreidt zijn warmte. Naast de kachel treft u een houten wateremmer aan met een lepel om het water op te gieten.

Een paar druppeltjes etherische olie in de opgietlepel en de opbieding verandert in een geurbeleving. Het verhoogt uw gevoel van welbehagen. Bv. Lavendel heeft een kalmerende en ontspannende werking.

Zorg ervoor dat u telkens goed droog bent voor u de sauna terug binnen gaat. Elk waterdruppeltje op uw huid vertraagt het zweetproces onnodig.

 

In onze sauna kun je ook genieten van een lichttherapie die uw stemming en uw lichaamsfuncties beïnvloeden.

De psychologische beïnvloeding van het menselijk lichaam door kleuren vindt plaats via de ogen. Via de ogen wordt licht naar de hersenen geleidt en beïnvloeden diverse biologische en fysische processen in ons lichaam. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol, afhankelijk van de kleur worden diverse lichaamsfuncties aangesproken en geactiveerd. Fysische opname vindt wezenlijk plaats via de huid door directe kleurstraling. Vandaar dat kleurlicht een heilzame therapeutische werking heeft op ons lichaam.

Blauw staat voor bezinning, overdenking en meditatie.Blauw de kleur van de hemel en water verbind men met een vurig verlangen, ruimte en koude. Koude vertraagd de menselijke functies, de grondslag waarom blauw ontspannend en rustgevend werkt en bij nerveuze storingen, slapeloosheid, onrustig gevoel en angsttoestanden heilzaam kan werken.

 

Groen geeft vooral zelfvertrouwen en kracht, is de kleur van de natuur. Groen licht brengt ons tot rust en inspireert ons tegelijk. Groen licht heeft een positieve invloed op de bronchiën en longen, en bij zenuwziekten, hoofdpijn en gewrichtsontstekingen behulpzaam zijn.

 

Geel lost spanningen op en vervult hoop en verwachting. Dat werkt gunstig op uw humeur. Geel voert de positieve levensinstelling en het algemene welbevinden op. Gele kleuren kunnen de zenuwen stimuleren en versterken, zwaarmoedigheid en melancholie verdrijven, maag en darmstoornissen kunnen vereffend worden.

 

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Deze kleur werkt rustgevend van binnenuit. Rood associeert men met vuur en bloed. De kleur van de activiteit, vitaliteit en warmte. Rood dient de doorbloeding te stimuleren en zo een algemene verhoging van het gevoel van welbevinden en vitaliteit bevorderen. Het stimuleert eveneens de activiteit van huid en klieren.

Octobad

De octo is een achthoekig bad voorzien van 28 jets verdeeld over de zijwand van het bad.

Men kan de blower activeren door middel van elektronische bediening, deze stuwt dan een pulserende massage, die constant op en neer gaat.

In dit bad kunt u lekker relaxen en terug op uw positieven komen.

Een octobad kan vergeleken worden met een jaccuzi met dit verschil dat na elke beurt het water weggelaten wordt en vers water voor elke klant.

Relaxruimte

Deze ruimt nodigt u uit tot ontspanning en rust.

U kunt de ligstoelen gebruiken die hier klaarstaan en de wereld rondom even vergeten terwijl u heerlijk in uw badjas wegkruipt.

Er zijn tijdschriften en boeken aanwezig om te lezen maar u kunt gerust uw eigen lievelingsboek meebrengen.

U kunt er ook gebruik maken van de door ons aangeboden dranken en fruit.

De rustpauzes tussen de verschillende saunarondes moeten ongeveer 10 à 15 minuten bedragen zodat u telkens uitgerust aan een nieuwe sessie kan beginnen.

contact

Beauvoordestraat 9
B-8691 Izenberge-Alveringem
T +32 (0) 58 / 31 60 51
info@hotelhinterland.be
webdesign by Stardekk ×

reservaties

Gelieve de data van uw verblijf te selecteren om de beschikbaarheid te controleren

Bekijk de kalender
Aankomst
Vertrek
Secure booking button by Cubilis